Pierogi z pieczarkami i serem

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do minimum 2  litrów osolonej wrzącej wody z dodatkiem łyżki oleju. Delikatnie przemieszaj. Od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, nie dopuszczając do wrzenia.  Kilkukrotnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Doskonale smakują ze smażoną cebulką lub masłem.

 

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Skład: mąka pszenna(gluten), pieczarki 21%, woda, ser żółty 7 % – z mleka (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, stabilizator: chlorek wapnia, skrobia ziemniaczana), ziemniaki gotowane, cebuta, tłuscz wieprzowy, olej roślinny rzepakowy, sól, pieprz.

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do minimum 2  litrów osolonej wrzącej wody z dodatkiem łyżki oleju. Delikatnie przemieszaj. Od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, nie dopuszczając do wrzenia.  Kilkukrotnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Doskonale smakują ze smażoną cebulką lub masłem.

 

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Skład: mąka pszenna(gluten), pieczarki 21%, woda, ser żółty 7 % – z mleka (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, stabilizator: chlorek wapnia, skrobia ziemniaczana), ziemniaki gotowane, cebuta, tłuscz wieprzowy, olej roślinny rzepakowy, sól, pieprz.

Nasze inne produkty