Uszka z mięsem

Wrzuć pojedynczo zamrożone uszka do minimum 2  litrów osolonej wrzącej wody z dodatkiem łyżki oleju. Delikatnie przemieszaj. Od momentu wypłynięcia uszek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, nie dopuszczając do wrzenia.  Kilkukrotnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij uszka za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Doskonała baza do sałatek. Lub podane z barszczem czerwonym.

 

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Skład: mąka pszenna(gluten), mięso wieprzowe 20 %, woda, bułka tarta8%, olej roslinny rzepakowy, tłuszcz wieprzowy, cebula, sól, mieszanka przypraw. może zawierać śladowe ilości soi i selera.

Wrzuć pojedynczo zamrożone uszka do minimum 2  litrów osolonej wrzącej wody z dodatkiem łyżki oleju. Delikatnie przemieszaj. Od momentu wypłynięcia uszek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, nie dopuszczając do wrzenia.  Kilkukrotnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij uszka za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Doskonała baza do sałatek. Lub podane z barszczem czerwonym.

 

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Skład: mąka pszenna(gluten), mięso wieprzowe 20 %, woda, bułka tarta8%, olej roslinny rzepakowy, tłuszcz wieprzowy, cebula, sól, mieszanka przypraw. może zawierać śladowe ilości soi i selera.

Nasze inne produkty