Pierogi z jagodami

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do minimum 2  litrów osolonej wrzącej wody z dodatkiem łyżki oleju. Delikatnie przemieszaj. Od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, nie dopuszczając do wrzenia.  Kilkukrotnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Doskonale smakują ze śmietaną i cukrem.

 

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Skład: mąka pszenna(gluten), woda, owoc jagody 20%, olej roślinny rzepakowy, sól. Może zawierać śladowe ilości soi i selera.

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do minimum 2  litrów osolonej wrzącej wody z dodatkiem łyżki oleju. Delikatnie przemieszaj. Od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, nie dopuszczając do wrzenia.  Kilkukrotnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Doskonale smakują ze śmietaną i cukrem.

 

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Skład: mąka pszenna(gluten), woda, owoc jagody 20%, olej roślinny rzepakowy, sól. Może zawierać śladowe ilości soi i selera.

Nasze inne produkty